Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Před časem se mi dostaly do rukou prastaré fotografie z pohřbu R. Heydricha, bývalého nenáviděného vraha českého národa; nevím, jak dlouhá byla trasa průvodu - odkud až kam - ale zůstávaly mi oči navrch hlavy údivem, když byl tak nenáviděn, jaké obrovské davy zaplňovaly celou trasu průvodu. Nikde jsem neviděl policajty nebo vojáky, kteří by hlídali, aby byli všichni povinně smutní; pochybuji, že by všichni plačící byli povinně našňupáni cibulí.A protože jsem vlastnil i časopis z pohřbu T.G.Masaryka, dovolím si tvrdit, že ani prvnímu prezidentovi nebylo na pohřbu tolik lidí, jako na pohřbu Reinharda Heydricha. Desetitisíce mladých lidí odjížděly DOBROVOLNĚ na práce do Říše, tak jako dnes odjíždějí zdravotní sestry a lékaři do spolkové republiky, aby si více vydělali. A když zbytek Evropy bojoval a umíral ve válce s Hitlerem, v protektorátu Böhmen und Mähren víc jak milion Čechů plakal na pohřbu Heydrichovi. Mohl by mi to některý povolaný "historik" vysvětlit??

2 1
možnosti
Foto

R. Heydrich po příchodu do Čech našim dělníkům zvýšil přídělové listky, protože vzorně pracovali pro zbrojní výrobu.

0 0
možnosti

Rv

Tento článek je revanšistický. Zařazuje se po bok KSČM a některých politiků ČSSD a ODS. Stále se upínáme k minulosti a stále zdůrazňujeme, že Češi měli na revanš vůči Němcům právo.

Pavel Bělobrádek svým gestem se obrací k budoucnosti, ke smíření obou národů, Čechů a Němců, k novému soužití, protože jiné rozumné cesty není!

A nejapné zhodnocování lidovců je také falešná bomba!

Rozlišujeme vůbec mezi pravdou a ideologickou lží?

:-)

2 2
možnosti
Foto

J83a29k34u48b 83R13o15t54h

5. 8. 2015 10:41

Musel jsem se podívat na stránky KÚ, abych se přesvědčil, že mne paměť neklame a pán není komouš. Ta rétorika je totiž ouplně stejná. Jen ti a členové Klubů českého pohraniční takhle blábolili. Když jsem viděl a četl několik anket mezi politiky, tak lidi z ČSSD stáli za Bělobrádkem. :-/

5 0
možnosti

Souhlas! Autor blogu se obrací do minulosti v jednom šiku s komunisty a českými revanšisty.

2 1
možnosti
JB

odst 1) Lidovci jsou co se týče církevních restitucí a názoru na divoký odsun Němců po válce názorově konzistentní a nikdy se tím netajili.

odst 4) Autor zřejmě zavádí nové chápání pojmu zločin. To, že někdo někomu vyvraždí rodinu je rozhodně tragédie, ale neopravňuje to pozůstalé k tomu, aby to vrahovi oplatili. Pikantnější je to ještě o to, že obětmi při násilném odsunu nebyli němečtí vojáci - ti byli v zajateckých táborec, ale civilisté, kteří zůstali doma, tedy ženy, děti a starci - defacto nevinní lidé, kteří se žádného násilí na českém obyvatelstvu nedopustili.

odst 5) Myslím, že věnců na hrob neznámého sovětského vojína bylo již nakladeno docela dost a sovětům jsme to osvobození 40 let spláceli. S povděkem kvituji, že se lidovci nebojí veřejně uctít německé oběti naší české nenávisti a často i jen hrabivosti.

5 3
možnosti

Nechápu minusy pod touto replikou. Ty minusy musí být projekcí nenávisti a českého revanšismu. Svoje zvěrstva přece nemůžeme utajovat do nekonečna, pokud chceme usilovat o mírumilovnou budoucnost.

3 2
možnosti
MD

KDU-CSL jsou odpornou stranou a tim, ze se opiraji o verici, ty opravdove a slusnou vetsinu mezi nimi jen spini.

3 1
možnosti

A toto není jen sprostý ideologický blitek?

Pavel Bělobrádek vede KDU-ČSL k pravicovému konservativismu.

Není tento blitek jen závistí, že strana autora repliky je od lidovců vlevo, i když se proklamuje jako pravicová?

0 0
možnosti
JB

Tedy, to je nadpis jak z Rudého práva. A text v článku ideově rovněž odpovídá. Pane Semeráde, nespletl jste si stranu, za kterou máte kandidovat? Ale chápu, že korýtko je prezentací takovýchto názorů i nadále jisté, Ráth neRáth.

4 2
možnosti

Ano, autor blogu se přiřadil ke komunistům a českým revanšistům.

0 0
možnosti
JP

K současné přísavce ke koalici KDU-ČSL mám plno výhrad, ovšem v těchto dvou věcech, které napadá autor článku, v principu s aktéry souhlasím, a to nikoliv z ideologického, ale věcného hlediska. Pokd jde o církevní restituce, je to problém už milionkrát omletý i na tomto blogu, a pokud autor zaostal v nesmyslné argumentaci, která prozrazuje pouze skutečnost, že nemá o problematice ani páru, je to jeho nedostatek. Otázka vyhnání téměř tří milionů Němců na základě kolektivní viny, jejich okradení o majetek a zbavení všech práv bylo na stejné úrovni jako bezpráví, které zde zavedli nacisti. Položení kytice obětem zvůle z naší strany od vládního představitele posouvá naši zemi ke kulturnosti a to je snad v pořádku.

4 2
možnosti

A na rozdíl od autora blogu je gesto Pavla Bělobrádka vstřícné a otevřené do mírové budoucnosti!

0 0
možnosti
JC

Lidovci chytli vítr, jako vždy, a už jim vlaje plášťRv

I ten had na tři byl proti Bělobrádkovi ještě umírněně slušnej ...

2 8
možnosti

Další ideologické blitky navzdor pravdivému pohledu!

1 0
možnosti
Foto

Položení kytice má zcela, ale zcela jiný význam, než je omluva. To, že to do roviny omluy posouvají poloanonymní přátelé starých pořádků, jen aby se mohli na internetu vyburácet, to bych ještě pochopil. Nic jiného, než manipulace s realitou jim nezbývá, protože na pohoršování se nad aktem piety, na to jsme se ještě nevrátili dost nazpět do komunistickošíbrovského šera.

To, že se přidá krajský politik, který by měl mít jisté meze, to je za čárou, i přes "polehčující" okolnost, že se jedná o Rathovce (což by samo o sobě mělo spouštět očistné mechanismy strany).

5 2
možnosti
AK

Vy jste zřejmě neslyšel o přeměně chleba a vína v tělo a krev Kristovu.

Chléb a víno při tom neztrácejí vzhledové a chuťové kvality, vypadají a chutnají stále stejně.

Pavel Bělobrádek zřejmě v Sudetoněmeckém domě prošel stejným tajemným procesem - přeměnil se v občana Pavla, přestal být politikem a stal se soukromou osobou - aniž by jakkoliv změnil vzhled a své další - smysly identifikovatelné - kvality.

Možná by měl pan vicepremiér pochopit, že jsme Sudety prozřetelně vysídlili, abychom je dnes zaplnili imigranty ze zemí mezi 20. a 40.rovnoběžkou...

A napomoci jinému zázraku - zázraku jejich neproblematického začleňování.

Když se to nikde na světě nepovedlo, jistě se to podaří nám.

3 1
možnosti
ZK

Tak zaplnění českým živlem se leckde v Sudetech fest nepovedlo ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 561x
Starosta městyse Cerhenice a náměstek hejtmana Středočeského kraje pro oblast životního prostředí a zemědělství. Osobní stránky www.mareksemerad.cz

Seznam rubrik