Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Na historika slabé, na vysoce postaveného politika opravdu odporné čtení.

4 1
možnosti
Foto

V Sudetech bylo po zřízení první ČSRzkonfiskováno 31 % pozemko-vých majetků ve prospěch nových českých osídlenců. Vletech 1921-30 klesl počet německých zemědělských usedlostí o 3 250, početčeských usedlostí zároveň vzrostl o 18 250. Počet sudetských Němců zaměstnanýchve veřejných službách se snížil v uvedeném období z 62 670 na 32 370 (většinoušlo o propouštění kvůli nevyko-nané jazykové zkoušce). Počet německýchnárodních škol klesl mezi r. 1918-1937 o 268, bylo zrušeno 46 německých středních škol, příp. byly dále vedeny jako české a nakonec zůstalo z19 německých učitelských ústavů jen 10. Zato byly mezi lety 1921-30 v německéjazykové oblasti zřízeny tzv. české menšinové školy (nárůst o 133 %).Nezaměstnanost dosahovala v té době 23 %, ale politika pražské vlády způsobila,že podíl sudetských Němců na ní byl 75 %. Takže si představte jak asi bylo v té době Němců ze Sudet, kterýc zde bylo kolem tří milonů. Přitom se snažili jednat z českou vládou, ale ta je považovala za kolonisty odmítala s nimi jednat. Tak není pak divu, že chětli připojení říši. Ne, že by tím volili nacismus.

4 4
možnosti
TB

opět lžete Rv Největší nárůst členů SdP nastal v r.1938, kdy SdP již nepokrytě spolupracovala s NSDAP.

wiki: "Dne 1. května 1938 zorganizovala SdP na mnoha místech veřejné manifestace, kterých se zúčastnilo velké množství sudetských Němců. Největší demonstrace proběhly v Ústí nad Labem a v Děčíně s účastí 70 000, respektive 55 000 lidí. Na demonstracích se provolávaly hesla Ein Reich, ein Volk, ein Führer a zdravili se vztyčenou pravicí a hesly Sieg Heil a Heil Hitler."

4 0
možnosti
Foto

Je prokázáno,že na vraždách Němců ze Sudet se rozhodně nepodíleli ti kterým byla vyražděna rodina, příbuzné nebo přátele. Byli to zejména ti, kteří po celou dobu války kolaborovali a ti, co šli po majetku. Pokud se na vraždách Němců ze Sudet podíleli naši vojáci, tak se jednalo o vojáky, kteří doplnili naši vojenskou jednotku po masakru na Dukle.Takže žádnými boji neprošli. Pokud je podle vás jsou pochopitelné vraždy  starců žen, dětí ze Sudet v počtu 30 000 až 40 000, tak to hodně svědčí o vás

4 2
možnosti
Foto

Čechy nikdo násilím ze Sudet nevyháněl. V Sudetech zůstala mnoho českých rodin a žili zde ve shodě se sudetskými Němci. Ze Sudet odcházeli ti, kteří osidlovali Sudety, úředníci a mohli se sebou vzít co chtěli a uvezli. Odsun Čechů probíhal prakticky až do roku 1944. Odsun Němců probíhal hromadně, mohli si sebou vzít jenom uzlík s věcmi. Do konference v Postupimi bylo odsunuto jeden milión Němců ze Sudet.

2 5
možnosti
TB

Že Čechy ze Sudet v r.1938 nikdo nevyháněl? Si děláte (_,_) ?;-O Běžte už s tím přepisováním historie do někam Rv

3 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 561x
Starosta městyse Cerhenice a náměstek hejtmana Středočeského kraje pro oblast životního prostředí a zemědělství. Osobní stránky www.mareksemerad.cz

Seznam rubrik